ضرورت یادگیری سواد مالی و مسئولیتپذیری برای کودکان
هفتهنامۀ اطلاعات بورس - 1402/06/04
معمولاً در خانوادهها رایج نیست والدین درباره پول و مدیریت امور مالی با کودکان صحبت کنند. برای تبدیلشدن به شهروندان اقتصادی کارآمد، اما کودکان باید با پول و مدیریت آن که پیشنیاز رشد و توسعه فردی و کاری است، آشنا شوند. آنها باید بیاموزند چطور مسوولیت انتخابهایشان را بپذیرند، چطور از خود و خانوادههایشان مراقبت کنند و باری بر دوش جامعه نباشند. واقعیت این است که کودکان هر آنچه را میبینند، تقلید میکنند و نگاهشان به بزرگترهاست، بنابراین ما الگوی آنها در اینکه چطور زندگی کنند، هستیم.
دکتر سی ادواردز نویسنده هفدهمین جلد از مجموعه 17جلدی «داستانهای سواد مالی» است؛ مجموعه کتابهایی که در آکادمی هوش مالی، تهیه و توسط انتشارات قدیانی منتشر شده است.
او ساکن فلوریدا، استاد رشته مدیریت در دانشگاه پردو و مربی زندگی و کسبوکار است و در سال 2010، کتاب «به هر شغلی که بخواهم میرسم» را با هدف آشناکردن کودکان با مفاهیم مهمی از جمله شغل، تعیین هدف و دستیابی به رویاها نوشته است. دکتر سی ادواردز در مصاحبه اختصاصی با آکادمی هوش مالی درباره این کتاب میگوید: «در کودکی مفاهیم اولیه مالی را از پدرم آموختم اما در جایگاه استاد دانشگاه متوجه شدم دانشجویان درک درستی از مالی شخصی، پسانداز و سواد مالی ندارند. آگاهی نداشتن از مفاهیم و موضوعهای مهم مالی باعث میشود آنها نتوانند بهترین انتخاب را از میان گزینههای موجود برای تحصیل در دانشگاه، شغل و زندگی آیندهشان داشته باشند. به همین دلیل تصمیم گرفتم، پسرم را خیلی زود با این مفاهیم آشنا کنم.»
او در ادامه توضیح میدهد: «پسرم را به بزرگترین کتابفروشی شهر بردم؛ اما هیچ کتابی که مالی شخصی را به کودکان آموزش دهد، پیدا نکردم. همان روز تصمیم گرفتم کتابهایی با موضوع پول، مدیریت پول، شغل و دستیابی به رویاها بنویسم. «جریمایا» نام پسرم و شخصیت اصلی هر دو داستان است. کودکان، مخاطب کتابهای من هستند و به همین دلیل در صفحههای مختلف این کتاب، رنگ پوست و ویژگیهای ظاهری جریمایا مدام تغییر میکند. امیدوارم کودکان در هر کجای این دنیا که زندگی میکنند، خود را در تصاویر این کتاب پیدا کنند و ببینند. هدف من از نوشتن کتاب این بود که کودکان و همینطور افراد جامعه یاد بگیرند به احساسی که درونشان میگوید میتوانند دنیا را بهجای بهتری تبدیل کنند، توجه و در مسیر دستیابی به آن تلاش کنند.»
«به هر شغلی که بخواهم میرسم» شامل مفاهیم اولیه سواد مالی است، به کودکان کمک میکند اعتمادبهنفس خود را تقویت و اطمینان حاصل کنند که میتوانند به رویاهایشان برسند. آنها میتوانند در دانشگاه تحصیل کنند، کارآفرین باشند، پزشک شوند یا هر شغل متفاوت دیگری را انتخاب کنند و به آن برسند. اما رسیدن به رویاها نیازمند تلاش بیوقفه و کسب درآمد است.
از نگاه دکتر سی ادواردز، بزرگترها، والدین، پدربزرگ و مادربزرگها و هر فرد بزرگسالی که با کودک در ارتباط است، نقش درخور توجهی در آماده کردن او برای رویارویی با امور مالی دارد. اصولا در خانوادههای سنتی رایج نیست که والدین با کودکان درباره پول و مسائل مالی شخصی صحبت کنند. کودکان هر آنچه را که میبینند، تقلید میکنند بنابراین ما الگوی آنها در اینکه چطور زندگی کنند، هستیم. پس از خانواده، مدرسه در آموزش این ارزشها و باورها به کودکان نقش ایفا میکند. در واقع معلمها و رهبران جوامع، به اندازه والدین در آگاهکردن کودکان نقش دارند.
این مطلب را در هفتهنامۀ اطلاعات بورس بخوانید.
هشتگهای مرتبط
سایر عناوین
مطالب پیشنهادی
-
هنر تلنگر و تصمیمگیریهای درست
وقتی اقتصاد رفتاری به کمک کسبوکارها میآید
-
سواد مالی برای خانمها؛ میدان عمل
سخنان دکتر کمیل رودی در برنامۀ تلویزیونی «عصر شیرین»؛ شبکۀ افق؛ فصل اول؛ قسمت سیزدهم
-
آموزش کودکان با پیوند مفاهیم مالی به تجربههای دنیای واقعی
نگاهی به دورههای رایگان تناسب مالی در مؤسسۀ غیرانتفاعی «فیتمانی»
-
زنان، نزدیک به پسانداز و دور از سرمایهگذاری
براساس پژوهشها، زنان 40 تا 45 درصد کمتر از مردان، سرمایهگذاری میکنند.