ضربۀ کووید19 به آیندۀ نوجوانان

بحران‌های درس‌آموز

در دو دهۀ گذشته و به دنبال وقوع بحران‌های مالی در نقاط مختلف جهان، آموزش سواد مالی به نوجوانان بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته است. در این راستا، مراکز تحقیقاتی با انجام پژوهش‌ها و پیمایش‌های گوناگون و استفاده از یافته‌های آن‌ها، سعی در تسریع این روند و ارتقای سواد مالی نوجوانان دارند.  

«نوجوانان و امور مالی» نام پیمایشی است که هر سال با همکاری مؤسسۀ تحقیقاتی وِیکفیلد در آمریکا، سازمان مردم‌نهاد «موفقیت جوانان» موسوم به جِی‌اِی و سیتیزن‌بانک انجام می‌شود. در پیمایش آنلاین سال 2021، که از 26 فوریه تا 8 مارس انجام شده، 2000 نوجوان 13 تا 19ساله که هنوز وارد دانشگاه نشده‌اند و 500 دانش‌آموز دیگر که در سال 2020 از دبیرستان فارغ‌التحصیل شده‌اند، شرکت کردند. آن چه در ادامه می‌آید، خلاصه‌ای از یافته‌های این پیمایش است.

کووید19 و تأثیر آن بر برنامه‌ریزی‌های مالی تحصیلی

کووید19 و تأثیر آن بر برنامه‌ریزی‌های مالی تحصیلی

با همه‌گیری بیماری کووید19، نگرانی‌ها دربارۀ آثار آن بر فارغ‌التحصیلان مدارس، برای ورود به دانشگاه، بازار کار و آمادگی برای آینده شدت گرفت. بنابراین پیمایش اخیر، علاوه بر دانش‌آموزان فعلی، نگاهی بر فارغ‌التحصیلان سال گذشته نیز داشته است.

25 درصد از فارغ‌التحصیلان سال 2020، به واسطۀ بیماری کووید19 از برنامۀ خود برای ورود به دانشگاه عقب افتاده‌اند. این رقم برای دانش‌آموزان سال آخر دبیرستان 12 درصد است.

حدود 40 درصد از دانش‌آموزان دبیرستانی، کسب مدرک دانشگاهی در ده سال آینده را اصلی‌ترین هدف خود معرفی می‌کنند. این رقم برای فارغ‌التحصیلان سال 2020، بیست درصد است.

تأثیر همه‌گیری کرونا بر پرداخت شهریۀ دانشگاه

تأثیر همه‌گیری کرونا بر پرداخت شهریۀ دانشگاه

یکی از عوامل مؤثر بر تعویق ورود به دانشگاه، آثار مالی بیماری کووید19 بر خانواده‌ها است. 72 درصد فارغ‌التحصیلان سال 2020 و 81 درصد دانش‌آموزان دبیرستانی از والدین خود انتظار داشتند بخشی از هزینه‌های تحصیل در دانشگاه را پرداخت کنند. نزدیک به 37 درصد فارغ‌التحصیلان و 43 درصد دانش‌آموزان بیان کردند که خانواده، به دلیل آثار اقتصادی کووید19، از حمایت مالی آن‌ها برای تحصیل در دانشگاه صرف‌نظر کرده‌اند و توانایی پرداخت هزینه‌های دانشگاه را ندارند.

این پیمایش همچنین به بررسی آثار کووید19 بر نوجوانان سیاه‌پوست و اسپانیایی‌تبار آمریکا در مقایسه با سفیدپوستان پرداخته است. حدود 60 درصد از نوجوانان سیاه‌پوست و 59 درصد از نوجوانان اسپانیایی‌‌تبار مقاطع یازدهم و دوازدهم، بیان کردند که کووید19 بر پرداخت شهریۀ دانشگاه آن‌ها تأثیر داشته است. این آمار برای دانش‌آموزان سفیدپوست حدود 45 درصد است.

چشم‌انداز مالی برای آینده

چشم‌انداز مالی برای آینده

یافته‌های پیمایش نشان می‌دهد آثار مالی بلندمدت کووید19، بیشترین دغدغۀ فکری بسیاری از جوانان است. 60 درصد فارغ‌التحصیلان سال گذشته و 56 درصد دانش‌آموزان دبیرستانی دربارۀ مسائل مالی خانواده با والدین خود صحبت می‌کنند. به علاوه، همین فارغ‌التحصیلان سال گذشته و 61 درصد دانش‌آموزان دبیرستانی بیان می‌کنند که والدین آن‌ها در نتیجۀ بیماری همه‌گیر کووید19، با وقایعی چون دورکاری تا از دست دادن شغل یا قرض کردن پول برای پرداخت صورت‌حساب‌ها روبه‌رو شده‌اند. 23 درصد از فارغ‌التحصیلان سال گذشته مجبورند برای پس‌انداز پول، با خانوادۀ خود زندگی کنند.

تنها 33 درصد فارغ‌التحصیلان سال 2020 استقلال مالی از خانواده را یکی از اهداف مهم خود در ده سال آینده بیان می‌کنند. این آمار برای دانش‌آموزان دبیرستانی 42 درصد است.

با وجود این یافته‌ها و چالش‌هایی که جوانان امروز با آن مواجه بوده‌اند، 73 درصد دانش‌آموزان دبیرستانی، به آیندۀ مالی خود خوشبین هستند. این عدد برای فارغ‌التحصیلان سال گذشته 65درصد است.

هشتگ‌های مرتبط


نظر خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی