دوره‌های سواد مالی باید مانند هر درس دیگری اجباری باشد

هفته‌نامۀ اطلاعات بورس - 1401/12/06

125 3 دقیقه

سواد مالی مقوله‌ای ضروری برای مردم همۀ کشورهاست؛ اما جوامع مختلف رویکرد متفاوتی به آن دارند و مردم در مسیر کسب آگاهی‌های مالی با موانعی دست به گریبان‌اند.

پروفسور حسین عسکری، استاد تجارت بین‌الملل دانشگاه جرج‌واشینگتن، در مصاحبۀ اختصاصی با آکادمی هوش مالی دربارۀ سواد مالی در آمریکا می‌گوید: آموزش سواد مالی در آمریکا موضوع نسبتاً جدیدی است. بسیاری از مردم توانایی تجزیه و تحلیل امور سادۀ مالی را ندارند. حدود 70 درصد از آمریکایی‌ها مفهوم سود مرکب را نمی‌دانند. در میان نسل جوان و دانشجویان هم سطح سواد مالی به رشتۀ تحصیلی آن‌ها بستگی دارد. من کسانی را می‌شناسم که در رشتۀ پزشکی تحصیل کرده‌اند؛ اما دربارۀ صعود و نزول بازار سرمایه یا مقایسۀ بازدهی آن با خرید اوراق قرضه هیچ اطلاعاتی ندارند. برای بسیاری از افراد تحصیل‌کرده در رشته‌های گوناگون، درک امور مالی دشوار است و عموماً به یادگیری این مفاهیم علاقه‌مند نیستند. آن‌ها نمی‌دانند که آموختن این مفاهیم برای داشتن آینده‌ای بهتر، از اهمیت بسیاری برخوردار است.

او دربارۀ رویکرد و نگرش آمریکایی‌ها به مقولۀ پس‌انداز توضیح می‌دهد: آمریکا جامعه‌ای مصرف‌کننده است و تبلیغات، مردم را به مصرف بیشتر سوق می‌دهد. آن‌ها وقتی کالایی را در تلویزیون می‌بینند، احساس می‌کنند باید آن را داشته باشند. بنابراین، مدام خرید می‌کنند. طبق آمار و ارقام، حدود 40 درصد از آمریکایی‌ها حتی 500 دلار برای پیشامدهای غیرمنتظره کنار نگذاشته‌اند و این موضوعی است که باید دربارۀ آن تأمل کرد.  این در حالی است که در بسیاری از کشورهای اروپای شمالی، مردم از چتر حمایتی دولت برخوردارند؛ اما در آمریکا این‌ طور نیست. پس داشتن پس‌انداز برای پیشامدهای غیرمنتظره ضروری به نظر می‌رسد.

این مطلب را در هفته‌نامۀ اطلاعات بورس بخوانید.

هشتگ‌های مرتبط


سایر عناوین

تغییر نگرش بانوان به اقتصاد

تغییر نگرش بانوان به اقتصاد

هفته‌نامۀ اطلاعات بورس

394 3 دقیقه 1398/08/11
آموزش سواد مالی در اروپا

آموزش سواد مالی در اروپا

هفته‌نامۀ اطلاعات بورس

704 4 دقیقه 1399/02/27

مطالب پیشنهادی