آشنایی با رایجترین کلاهبرداریها در خرید و فروش طلا
هفتهنامهٔ اطلاعات بورس - 1403/02/29
فرقی نمیکند هدف شما از خرید طلا چیست؛ چه برای مصرف یا هدیه قصد خرید داشته باشید و چه برای پسانداز و سرمایهگذاری، اگر برخی نکات ساده را رعایت نکنید، ممکن است به دام کلاهبرداران بیفتید و متضرر شوید. در این مطلب، با رایجترین شیوههای کلاهبرداری در خرید و فروش طلا آشنا میشویم.
1. فروش طلای تقلبی
امروزه و با پیشرفت تکنولوژی ساخت بدل و بهکارگیری آلیاژهای جدید، گاه تشخیص طلای اصل و تقلبی به سادگی ممکن نیست. کلاهبرداران معمولاً با شگرد فروش اینترنتی یا اجارۀ موقت فروشگاه، طلای تقلبی میفروشند و متواری میشوند.
ترجیحاً حضوری برای خرید و فروش طلا اقدام کنید و خرید از فروشگاههای باسابقه و قدمت طولانی را به خرید از فروشگاههای تازهتأسیس در اولویت قرار دهید.
2. فروش طلا با عیار کمتر به جای عیار بیشتر
کلاهبرداران در این روش با ادعای عیار 18 یا 24، طلای با عیار کمتر و بدون کد سند را میفروشند.
حتماً قبل از خرید دربارۀ فروشگاه و اعتبار آن پرسوجو کنید. برای گرفتار نشدن در این دام، حتماً از فروشنده بخواهید تمام مشخصات محصول شامل وزن، عیار، قیمت جزء و کل را به همراه محاسبات در فاکتور رسمی و دارای مهر و امضا مکتوب کند.
3. فروش طلای دستدوم با ناخالصی
در این روش که بیشتر دربارۀ طلاهای دستدوم با وزن سنگین رایج است، کلاهبردار با همکاری کارگاههای شخصی و متفرقه، با جایگذاری مفتولهای فلزی بیارزش در داخل کار و روکش کردن طلا، طلای ناخالص میفروشد.
طلای دستدوم را حتماً از فروشگاههای معتبر بخرید. بهتر است در صورت خرید طلای مستعمل برای پسانداز یا سرمایهگذاری، از فروشنده بخواهید آن را برایتان قیچی کند و با دقت داخل کار را مشاهده کنید تا مشابه روکش یکدست باشد.
این مطلب را در هفتهنامۀ اطلاعات بورس بخوانید.هشتگهای مرتبط
مطالب پیشنهادی
-
کلاهبرداریهای مالی
پیشگیری از رایجترین کلاهبرداریهای معاملات ارزهای دیجیتال
-
سه میزان اصلی در ارزیابی فیلمهای سینمایی از منظر سواد مالی
فیلمهای برتر جشنوارۀ نشان فی چطور انتخاب میشوند؟
-
آموزش سواد مالی در اروپا
تحلیلی بر راهبردهای 48 دولت اروپایی در آموزش سواد مالی
-
انجمن هیولاها
هیولاها به سواد مالی نیاز دارند؛ جلد 11 از مجموعه 40جلدی داستانهای سواد مالی برای کودکان 10 تا 12 ساله