سواد مالی، موفقترین روش فقرزدایی
هفتهنامۀ اطلاعات بورس - 1401/04/18
سواد مالی مقولهای ضروری برای مردم همۀ کشورهاست؛ اما جوامع مختلف رویکرد متفاوتی به آن دارند و مردم در مسیر کسب آگاهیهای مالی با موانعی دست به گریباناند.
فیلیپ اِنِر، یکی از بنیانگذاران «مرکز سواد مالی آفریقا»، در مصاحبۀ اختصاصی با آکادمی هوش مالی دربارۀ سواد مالی در کشور غنا میگوید: «به تازگی پیمایشی در این مرکز انجام دادهایم که نشان میدهد حدود 3.9 میلیون نفر، یعنی 13 درصد مردم غنا، از عهدۀ هزینههای یک وعده غذای خوب در طول روز برنمیآیند. با در نظر گرفتن اهداف توسعۀ پایدار برای کاهش فقر، میبینیم که یکی از روشها برای این منظور، سواد مالی است. سواد مالی عادت سرمایهگذاری و پسانداز را بین مردم رواج میدهد. اگر آنها باسواد مالی باشند، انتخابهای پولی بهتری خواهند داشت و تصمیمهای مالی درستتری میگیرند که بر زندگی فردی و خانوادگیشان تأثیرگذار است.»
او به آموزش پسانداز در دوران کودکی معتقد است و میگوید: «باید آموزش سواد مالی و پسانداز را با کودکان و نسل جوان شروع کرد. وقتی آنها از پدر و مادرشان پولتوجیبی میگیرند، باید یاد بگیرند که پسانداز کنند تا در آینده بهترین کار ممکن را با آن انجام دهند و به زندگیشان معنا ببخشند. متأسفانه ما این فرصت را در غنا نداریم. شاید فقط بعضی از مدارس دربارۀ پول و کارکردهایش به بچهها آموزش دهند. از سوی دیگر، نگرشهای درستی به پول وجود ندارد و در فرهنگ ما مردم بر این باورند که پول ریشۀ همۀ بدیهاست و این مشکل بزرگی است. بهترین دوران یادگیری دربارۀ مدیریت امور مالی و البته تغییر این نگرشها، دوران کودکی است.»
این مطلب را در هفتهنامۀ اطلاعات بورس بخوانید.
هشتگهای مرتبط
مطالب پیشنهادی
-
سواد مالی در بازی
گفتگو با دکتر حامد نصیری؛ معاون پژوهشی بنیاد ملی بازیهای رایانهای در برنامه چهلستون؛ رادیو گفتگو
-
کرونا فرصتی برای آموزش سواد مالی
راهکار موزۀ پسانداز ایتالیا برای افزایش شمار بازدیدکنندگان
-
زندگینامۀ جناب پول
از سکههای حقیقی تا ارز مجازی؛ جلد 6 از مجموعۀ 6جلدی داستانهای سواد مالی برای نوجوانان 13 تا 15 سال