برای اجاره خانه، به چه نکاتی دقت کنیم؟
برای اجاره خانه، مؤلفههای مهمی باید در نظر گرفته شود تا در مدت سکونت، آسایش لازم را داشته باشید.
یافتن مکان مناسب برای زندگی، از زمانهای گذشته تا کنون چالش مهمی بوده است. در تمام نقاط دنیا، میلیونها نفر در طول سال در حال یافتن سرپناهی مناسب برای خود هستند. این افراد با توجه به توان مالی و شرایط موجود، دو گزینۀ خرید یا اجاره را در پیش دارند. اگر چه صاحبخانه شدن برای افراد زیادی مطلوب است، اما تعداد قابل توجهی از آنها اجارهنشین میشوند. در جستجو برای اجارۀ خانه، مؤلفههای مهمی باید در نظر گرفته شود تا در مدت سکونت، ساکنین، آسایش لازم را داشته باشند. این مؤلفهها به چهار دستۀ اصلی تقسیم میشوند:
1-مؤلفههای مالی
- ابتدا برآوردی از میزان درآمد، هزینههای جاری زندگی و هزینۀ اجارۀ محل سکونت خود داشته باشید. هزینۀ اجاره، نباید بیش از 25 تا 30 درصد درآمد ماهانهتان باشد.
- به تاریخ شروع قرارداد اجاره، مدت اجاره، مبلغ رهن و اجارۀ ماهانه، هزینهها (شارژ، جدا یا مشاع بودن کنتورهای برق، آب، گاز و ...) و امکانات محل (انبار، آسانسور و ...) در اجارهنامه دقت کنید.
- به زمان پرداخت اجارۀ ماهانه و زمان دریافت حقوقتان توجه کنید. خوب است پرداخت اجاره، ده روز پس از دریافت حقوق باشد. تا اگر پرداخت حقوق با تأخیر انجام شد، بتوانید تعهد خود را عملی کنید.
- از تسویۀ قبضهایی که برای ساکن قبلی خانه صادر شده بود (شارژ، آب، برق، گاز، تلفن) اطمینان حاصل کنید.
- مشخص کنید هزینههای ملک از قبیل تعمیرات و ... را صاحب ملک پرداخت میکند یا مستأجر.
2-مؤلفههای مکانی
- براساس سبک زندگی و تحلیل مؤلفههای مالی، محدودۀ جغرافیایی محل زندگیتان را انتخاب کنید.
- مهمترین مسأله دربارۀ محل زندگی، نزدیکی به محل کار یا مدرسۀ کودکان یا محلی است که بیشترین رفت و آمد را به آن دارید؛ برای نمونه منزل پدر و مادر. با این حال، اگر به محیطی آرام نیاز دارید به سروصدا، شلوغی محل و جای پارک در مکانهای پر رفت و آمد (مدارس، مکانهای مذهبی، باشگاههای ورزشی، اماکن تفریحی و ...) نیز توجه داشته باشید.
- نزدیکی به مرکز خرید و دسترسی به حمل و نقل عمومی نیز در انتخابهایتان باید در نظر گرفته شود.
- اگر در محیط خانه، فعالیتی میکنید که اثرات محیطی از خود به جا میگذارد (مانند نواختن آلات موسیقی و ... ) یا از حیوانات خانگی نگهداری میکنید، موضوع را در ابتدا با صاحبخانه در میان بگذارید تا از دردسرهای بعدی جلوگیری شود.
- پیش از اجاره، در صورت امکان با ساکنان فعلی یا قبلی یا حتی چند همسایه (دور از چشم صاحبخانه یا مشاور املاک) صحبت کنید تا نقاط قوت و ضعف ساختمان بهتر مشخص شود.
- تعداد واحدهای مستقر در ساختمان هر چه بیشتر باشد، هماهنگی و کار مشترک کمتر و کنترل کمتری میتواند وجود داشته باشد.
3-مؤلفههای نقشه و تسهیلات
- در بازدید از خانه، متراژ خانه، اندازۀ و تعداد اتاقها، نور خانه، آنتندهی تلفن همراه، سیمکشیهای برق و تلفن، کمدها، نوع سیستم گرمایش و سرمایش هوا و کارکرد درست آن، لولهکشی (به ویژه اگر رطوبتی روی دیوار مجاور آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی وجود دارد) و فشار آب (در صورت اقامت در طبقات فوقانی)، انباری، درها، قفلها و سلامت آنها، محل قرارگیری سرویس بهداشتی در وسط ساختمان یا در دید، به دقت مورد بررسی قرار گیرد.
4-مؤلفههای مربوط به داخل و ظاهر ساختمان
- به زمان ساخت ساختمان و ظاهر آن دقت کنید. ساختمان با طول عمر زیاد، ممکن است در مدت سکونت، نیاز به تعمیرات پیدا کند و جدا از هزینههای احتمالی، آرامشتان را برهم زند.
- بهتر است زمان بازدید، خانه، خالی و نیز روز باشد زیرا عیوب آن بهتر مشخص میشود.
- آشپزخانه، آبریز آن و محل قرارگیری لوازم ضروری مانند یخچال و اجاق گاز را مورد بررسی قرار دهید.
- راه یا راههای خروجی، شرایط راهرو، راه پله، نگهداری و نظافت آن، شرایط آسانسورها و امکانات پارکینگ (به ویژه محل پارکینگ را با صاحبخانه و مدیر ساختمان کنترل کنید) را مورد توجه قرار دهید.
- به دسترسی به ساختمان از طریق خیابانها و کوچههای اطراف دقت کنید. این دسترسی در زمان رخدادهایی مانند آتشسوزی برای حضور ماشینهای آتشنشانی در محل، امری مهم محسوب میشود.
ممکن است خانهای که تمام ویژگیهای مورد نظرتان را داشته باشد به راحتی یافت نشود، بنابراین باید موارد مورد نظرتان را اولویتبندی کنید و براساس آنها اقدام به اجارۀ خانۀ مناسب خود نمایید.
هشتگهای مرتبط
نظر خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی
-
تندرستی و پولدرستی
توان اقتصادیمان را به باشگاه بفرستیم؛ اهمیت آموزش سواد مالی
-
سواد مالی با لاک قرمز
پدر فوت میکند و دردسرهای مادر و دخترها شروع میشود.
-
آموزش سواد مالی در شیفت شب
فرهاد که حسابدار یک شرکت معتبر است تصمیم میگیرد ره صدساله را یکشبه طی کند.
-
چرا خانمها مهمترند؟
80 درصد زنانی که در پیری در فقر زندگی میکنند در دوره جوانی و میانسالی فقیر نبودهاند.
نظرات
بسیارآموزنده ومفیدبود،امادراین زمانه صاحبخانه باوجدان خیلی خیلی کم پیدامیشود.ایکاش دولت دراین مسئله ورودپیداکند.