چهلستون
چهل گفتوگو دربارۀ ریشههای سواد مالی
سواد مالی دانش و مهارت درک مفاهیم مالی و بهرهگیری از این مهارتها برای تدبیر امور مالی است. تسلط بر این دانش کمک میکند در بحرانها و موقعیتهای خطیر زندگی مالی، بهترین تصمیمها اتخاذ شود. با یادگیری این آموزهها فرد با مفهوم خرج و پسانداز آشنا میشود، میآموزد که برای کسب درآمد، ناگزیر است شغلی مناسب برگزیند، برای داشتن آیندهای روشن باید پساندازش را سرمایهگذاری کند، برای روزهای پرمخاطرۀ زندگی از خدمات بیمه بهرهمند شود و در یک کلام، در تلاطم امواج بحرانهای مالی، با تصمیمگیری درست، کشتی اقتصاد خانواده را به ساحل امن برساند. سواد مالی تنظیمکنندۀ رابطهای است که هر شخص با پول شکل میدهد. درست شکل دادن به رابطۀ دوسویۀ افراد با پول امری دشوار است؛ چرا که این رابطه متأثر از عوامل درونی و نیز بیرونی بسیاری، نظیر خانواده و اجتماع است.
کتاب «چهلستون» چکیدۀ مطالب ارائهشده در برنامۀ رادیویی چهلستون است و مخاطب را با جنبههای گوناگون سواد مالی آشنا میکند تا برای زندگی راحتتر و تدبیر بهتر معیشت خانواده، این عوامل را بررسی و اصلاح کند.
در این برنامۀ رادیویی، کارشناسان سواد مالی با متخصصان و پژوهشگران مطرح کشور در حوزههای مختلف گفتوگو کردند تا سواد مالی را از نظرگاههای گوناگون بررسی کنند. «چهلستون»، چهل گفتوگو با هدف تلاقی دانش و گفتمانسازی نخبگان است تا با کمک خرد جمعی، ردپای مسائل مالی را در علوم مختلف دنبال کند و با هماندیشی، بستری برای یافتن راهحلها فراهم سازد.
دکتر امیر هامونی، مدیرعامل فرابورس ایران؛ دکتر فاطمه پورفرد، عضو انجمن ایرانی مطالعات زنان؛ دکتر مریم دلاوری، روانشناس کودک و نوجوان و دکتر محسن مسعودیان، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی برخی از مهمانهای این برنامه بودند که به گفتوگو با دکتر کمیل رودی، مدیر آکادمی هوش مالی پرداختند.
کتاب چهلستون مشتمل بر 334 صفحه، به همت آکادمی هوش مالی گردآوری شده و توسط انتشارات قدیانی انتشار یافته است.
هشتگهای مرتبط
سایر عناوین
آموزش سواد مالی در اروپا
تحلیلی بر راهبردهای 48 دولت اروپایی در آموزش سواد مالی
مجموعۀ 6جلدی داستانهای سواد مالی
آموزش سواد مالی به نوجوانان 13 تا 15 سال
مطالب پیشنهادی
-
-
-
-
چرا سواد مالی زنان کمتر است؟
شکاف جنسیتی در سواد مالی: ریشه در کمبود دانش یا کمبود اعتماد به نفس؟