چرا آموزش آینده‌نگری و مدیریت پول به کودکان ضرورت دارد؟

هفته‌نامۀ اطلاعات بورس - 1401/05/08

401 3 دقیقه

هنوز برای خیلی از بزرگ‌ترها پول و امور مالی یک تابو محسوب می‌شود. بسیاری از آن‌ها خود در معرض آموزش‌های مالی نبوده‌اند و به همین دلیل تجهیز کودکان به دانش و مهارت‌های مالی برای‌شان مسئولیتی سنگین و دشوار به نظر می‌آید. در حالی که کودکان ذهنی منعطف و آماده دارند و مدام از والدین الگوبرداری می‌کنند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد، عادت‌های پولی و مالی از سه سالگی در کودکان ایجاد می‌شود. 

دِرا بروستین، مدرس و نویسندۀ چهارمین جلد از مجموعه 27 جلدی داستان‌های سواد مالی است که در آکادمی هوش مالی و توسط انتشارات قدیانی منتشر شده است. او در آمریکا زندگی می‌کند و کتاب «حساب و کتابِ جیب من» را در سال 2012 نوشته است که کودکان را با مفاهیم مهم مالی از جمله پس‌انداز کوتاه‌مدت و بلندمدت، بودجه‌بندی و هزینه‌فرصت آشنا می‌کند. 

او در مصاحبۀ اختصاصی با آکادمی هوش مالی، دربارۀ ضرورت آموزش مهارت‌های مالی  می‌گوید: از همان کودکی والدینم مرا با امور مالی شخصی و موضوعاتی مانند درآمد در ازای کارهای خانه آشنا کردند. من مدام در معرض آموزش‌های مالی بودم و پس از آنکه دوره دبیرستان را به اتمام رساندم و به دانشگاه رفتم، زندگی مستقل خود را شروع کردم. در آن سال‌ها رکود اقتصادی تازه آغاز شده بود و من متوجه شدم بیشتر همسن‌ و سال‌های من به آموزش‌های مالی و ابزارهای لازم برای رسیدن به استقلال کامل مجهز نیستند. خیلی از آن‌ها حقوق خوبی داشتند؛ اما نمی‌دانستند باید برای روز مبادا پولی کنار بگذارند. شاید هم این نوع آینده‌نگری از نگاه آن‌ها بی‌اهمیت بود. از همان زمان به این نتیجه رسیدم که باید مأموریتم را برای آموزش این مهارت‌های مهم به کودکان شروع کنم تا با کاشت بذر آینده‌‎نگری در ذهن‌های آماده‌شان، آن‌ها را برای بزرگسالی آماده کنم. 

این مطلب را در هفته‌نامۀ اطلاعات بورس بخوانید.

هشتگ‌های مرتبط


سایر عناوین

دستاوردهای کار بدون دستمزد

دستاوردهای کار بدون دستمزد

هفته‌نامۀ اطلاعات بورس

861 0 دقیقه 1399/07/19
سواد مالی دانش‌آموزان

سواد مالی دانش‌آموزان

هفته‌نامۀ اطلاعات بورس

1160 3 دقیقه 1400/12/23
تغییر نگرش بانوان به اقتصاد

تغییر نگرش بانوان به اقتصاد

هفته‌نامۀ اطلاعات بورس

394 3 دقیقه 1398/08/11

مطالب پیشنهادی