صندوق اضطراری؛ ضرورتی غیرقابل انکار

هفته‌نامۀ اطلاعات بورس - 1399/07/05

1291 4 دقیقه

شاید تا همین چند سال قبل، عبارت روز مبادا را بیشتر می‌شنیدیم. مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها با این فرهنگ مالی آشنا بودند و همیشه پولی را برای آن روز کنار می‌گذاشتند. آن‌ها میدانستند که زندگی، موقعیت‌های غافلگیرکننده دارد. خراب شدن وسایل زندگی، چیزی نیست که از قبل خبر بدهد. مریض شدن اعضای خانواده، لزوماً به نوبت نیست و اگر برای مواجهه با این موقعیت‌ها راهکاری نداشته باشند، شاهد عواقب سنگین خواهند بود. صندوق اضطراری نوعی دارایی است که به سرعت (کمتر از 3 روز ) قابل نقد شدن است و برای چالش‌های مالی غیرمنتظره و اجتناب‌ناپذیر استفاده می‌شود. بنابراین جز در روز مبادا نباید به آن دست زد؛ حتی برای خرید هدیه یا رفتن به سفر.

تصمیم‌گیری مناسب در بحران
شاید مهم‌ترین اثری که صندوق اضطراری دارد، جلوگیری از ایجاد بدهی است. زیرا در مواقع اضطراری به جای بدهکار شدن به این و آن، می‌توانید از تدبیر گذشتۀ خود استفاده کنید. وجود چنین تکیه‌گاهی باعث آرامش خاطر و در نتیجه زمینه‌ساز تصمیم‌گیری مناسب‌تر در شرایط بحرانی می‌شود.

روش‌های جمع‌آوری 
صندوق اضطراری عدد و رقم ثابتی ندارد. بلکه کاملاً بستگی به سبک زندگی شما دارد. توصیه می‌شود به اندازه 3 تا 9 ماه در آمدتان را به این صندوق اختصاص دهید. برای مثال اگر به طور میانگین 3 میلیون تومان درآمد دارید، صندوق اضطراری شما باید 9 تا 27 میلیون تومان باشد. همچنین با رعایت موارد زیر، جمع‌آوری این مبلغ، ساده‌تر می‌شود:
بودجه‌بندی کنید: در بودجه‌بندی ماهانه، اولویت را به تکمیل این صندوق بدهید. 

  • بدهی جدید هرگز! گاهی صندوق اضطراری تکمیل نمی‌شود فقط به این دلیل که مشغول بازپرداخت بدهی‌ها هستید.
  • فروش: وسایل دست‌دوم و بی‌استفاده‌تان را بفروشید. امروزه با وجود سایت‌هایی مثل دیوار و کمدا و شیپور، خیلی راحت می‌توان از شر وسایل بی‌استفاده خلاص شد و پول آن را تمام و کمال به صندوق اضطراری اضافه کرد.
  • کاهش هزینه‌ها: موقتاً هزینه‌های‌تان را کم کنید. مطمئن باشید اتفاقی نمی‌افتد اگر برای مدتی کوتاه، کمتر فست‌فود بخورید.
  • افزایش در آمد: در خارج از ساعات اداری، کار دیگری انجام دهید. بسته به مهارت‌تان می‌توانید کارهایی مثل اسنپ و الوپیک، ترجمه و تولید محتوا، کارهای گرافیکی، فروش فصلی، تدریس خصوصی و غیره انجام دهید و درآمد دوم را مستقیم به حساب صندوق اضطراری واریز کنید. نگران نباشید، این وضعیت قرار نیست همیشگی باشد.

محل نگهداری و امکان استفاده 
بهتر است این پول، در دسترس باشد. اما نه زیر بالشت، یک حساب بانکی جداگانه افتتاح کنید تا هم با پول‌های روزمره‌تان قاطی نشود و هم در صورت نیاز بتوانید آن را سریع برداشت کنید. در نظر گرفتن شرایط تورمی و جلوگیری از کاهش ارزش پول در صندوق اضطراری نکتۀ مهم دیگری است که باید به آن توجه کنید. از طرف دیگر، دربارۀ این صندوق با همسر یا پدر و مادرتان صحبت کنید و آن‌ها را مطلع کنید. تدبیری بیندیشید تا در صورت بروز اتفاق ناگواری برای شخص شما، آن‌ها توانایی استفاده از صندوق را داشته باشند.

این مطلب را در هفته‌نامۀ اطلاعات بورس بخوانید. 



سایر عناوین

پیامدهای فردی و اجتماعی فقر

پیامدهای فردی و اجتماعی فقر

هفته‌نامۀ اطلاعات بورس

641 3 دقیقه 1400/02/11
مسئولیت‌های اجتماعی در حمایت اقتصادی کودکان بهزیستی

مسئولیت‌های اجتماعی در حمایت اقتصادی کودکان بهزیستی

هفته‌نامۀ اطلاعات بورس

414 3 دقیقه 1400/04/12
سواد مالی و پول دیجیتال

سواد مالی و پول دیجیتال

هفته‌نامۀ اطلاعات بورس

532 3 دقیقه 1400/09/20

مطالب پیشنهادی