تأثیر هنر در آموزش سواد مالی
هفتهنامۀ اطلاعات بورس - 1400/10/18
هنر انسان را به دنیای دیگری میبرد و در دنیای دیگر، انسان دیگری میسازد. هنر با همۀ وجود انسان درگیر میشود و از این رو همانگونه که همۀ زندگی است، یکی از ابزارهای آموزش است؛ چرا که یادگیری تغییر رفتار است و اولین مرحلۀ آن تغییر دانش و سطح اطلاعات است که اگر این اطلاعات با احساسات فرد درگیر شود، نگرش او را تغییر میدهد. نیمکرۀ تحلیلی مغز باید با نیمکرۀ هنری و تخیلی و تصویری مغز درگیر باشد. در آن صورت دانش هم ماندگار میشود و هم به عمل در میآید.
تأثیر هنر بر پیشروی سطوح اساسی رشد در کودکان، موضوعی بسیار جدی است. بچهها به تأثیرپذیری از هنر نیاز دارند تا آیندهای زیبا برای خود و جامعه بسازند. اولین موضوع مرتبط با این بحث، خلاقیت است. تفکر خلاق در آیندۀ شغلی کمک فراوانی به آنها خواهد کرد. مسألههای بعد، بهبود عملکرد تحصیلی، بهرهمندی از هنر در بهبود مهارتهای حرکتی، یادگیری دیداری است، از جمله دیدن نقاشی، نقاشی کردن، مجسمهسازی. این فعالیتها باعث میشود بچهها تجسم خلاق داشته باشند و مهارتهای دیداری و فضایی آنها تقویت شود. مورد پنجم، اعتماد به نفس است که در آیندۀ شغلی بچهها بسیار مهم و تأثیرگذار است. عوامل اثرگذار بعدی تصمیمگیری پشتکار و تمرکز، همکاری و پاسخگو بودن است. استمرار و پشتکار در هنر، مسألۀ بسیار مهمی است. این پشتکار در آینده روی بسیاری از موضوعهای دیگر تأثیر میگذارد.شخصی که در کاری پشتکار دارد، باید تمرکز نیز داشته باشد تا به نتیجه برسد. پاسخگو بودن در واقع مکمل کار گروهی و همکاری است.
همهٔ این موضوعها از یک طرف انسان بهتری میسازد که در نتیجۀ آن، در تصمیمگیری، پاسخگو بودن و خلق و بهبود عملکرد مؤثر است. ممکن است در حوزۀ عاطفی تأثیرگذار باشد یا در حوزۀ معنوی یا یادگیریهای ذهنی. در حوزۀ سواد مالی نیز واقعاً اثرگذار است و در حوزههای مختلف سواد مالی میشود آنها را پیاده کرد. برای این که آموزههای سواد مالی در فرد نهادینه شود، باید دید آموزش آن از طریق کدام هنر برای بچهها جذابتر است. همۀ ابعاد وجودی سمعی و بصری و احساسی درگیر شده تا مفاهیم منتقل شود.
این مطلب را در هفتهنامۀ اطلاعات بورس بخوانید.
هشتگهای مرتبط
سایر عناوین

نظام سرمایهداری بزرگترین مانع بزرگترین مانع آموزش سواد مالی در آمریکاست
روزنامۀ جامجم
مطالب پیشنهادی
-
رفتارهای مالی از منظر اقتصاد رفتاری
گفتگو با امیرمحمد تهمتن پژوهشگر اقتصاد رفتاری در برنامه چهلستون؛ رادیو گفتگو
-
درآمد ثابت ندارم، چطور بودجهبندی کنم؟
راهکارهای بودجهبندی برای کسانی که میزان درآمدشان غیرقابل پیشبینی است.
-
سواد مالی خانمها؛ فکری برای بحرانها و آیندهمان کردهایم؟
سخنان دکتر کمیل رودی در برنامۀ تلویزیونی «عصر شیرین»؛ شبکۀ افق؛ فصل اول؛ قسمت هفتم