از چه زمانی و چگونه به کودکان پولتوجیبی بدهیم؟
هفتهنامۀ اطلاعات بورس - 1398/11/26
پیشترها پدر و مادرها خیلی در قید و بند پرداخت مقرری و پولتوجیبی ثابت نبودند. بیشتر نیازها را خودشان پوشش میدادند و معمولاً این فرصت برای کودکان پیش نمیآمد که دریافتی ثابتی داشته باشند و برای آن برنامه بریزند.
البته در مورد نوجوان ها وضع فرق میکرد. آنها معمولاً به کارهای پارهوقت و فصلی تشویق میشدند، تا هم حرفهای یاد بگیرند و هم طعم پول داشتن و پول درآوردن را بچشند. اما باز هم از پولتوجیبی ثابت خبری نبود. اما چه زمانی باید به کودکانمان پولتوجیبی بدهیم؟
درست آن لحظه که احساس کنیم کودک توانایی مقایسۀ کالاها و ارزشگذاری آنها را دارد، زمان پرداخت پولتوجیبی از راه رسیده است. روانشناسان و کارشناسان مالی، سن شش سالگی را برای دریافت پولتوجیبی مناسب میدانند. کودک با حضور در مهد و مدرسه، وارد دنیای جدیدی شده و نیاز دارد در این جامعه استقلال، خودکفایی و اعتماد به نفس را تجربه کند. داشتن پولتوجیبی مشخص، میتواند به شکوفا شدن این احساسها در او کمک کند.
میزان پولتوجیبی باید بر اساس سطح خانواده، عرف جامعه و نیازهای هر سن تعیین شود. پول زیاد در اختیار کودک گذاشتن نشانۀ شأن و شخصیت نیست. بلکه او را ولخرج و بیتوجه بار میآورد؛ همان طور که مقرری خیلی کم کودکان را مقتصد نمیکند. تنها نتیجۀ پولتوجیبی کم، آشنا شدن کودک با مشکلات مالی در سن پایین و احساس سرخوردگی و ناتوانی است. فراموش نکنیم پولتوجیبی یکی از نیازهای فرزندمان است؛ درست مثل نیاز به سرپناه، پوشاک و غذای گرم.
این مطلب را در هفتهنامۀ اطلاعات بورس بخوانید.
هشتگهای مرتبط
مطالب پیشنهادی
-
بحران لیبی مجالی برای پسانداز باقی نگذاشته است
علی جمعه، سفیر لیبی در ایران، در مصاحبۀ اختصاصی با آکادمی هوش مالی
-
سواد مالی و دولت رفاه
گفتگو با دکتر حنیف غفاری، مدرس دانشگاه و پژوهشگر مسائل بینالملل در برنامه چهلستون؛ رادیو گفتگو
-
تجربه کشور آذربایجان در آموزش سواد مالی
پاسخی به موقع به سیگنالهای هشداردهنده اقتصاد
-
بررسی بازی ایروپولی از دیدگاه سواد مالی
نسخه ایرانی شده مونوپولی! چه آموزههای درست و نادرستی از سواد مالی دارد؟