چرا سواد مالی زنان کمتر است؟
هفتهنامۀ اطلاعات بورس - 1401/02/31
در اغلب پژوهشها و آزمونهای سنجش سواد مالی، زنان نسبت به مردان سطح سواد مالی پایینتری دارند؛ اما مشخص نیست این تفاوت به دلیل کمبود دانش است یا کمبود اعتماد به نفس. از این رو، مدیر مرکز جهانی تعالی سواد مالی (جیفِلِک) با همکاری سه پژوهشگر دیگر از کشورهای آلمان و هلند در سال 2021، پژوهشی دربارۀ دلایل اصلی سواد مالی پایینتر زنان انجام دادند.
اهمیت پژوهش؛ آیا زنان از دانش مالی خود مطمئن هستند؟
دو واقعیت، انگیزهبخشِ پژوهشگران در انجام این کار بود؛ اول اینکه تفاوت جنسیتی معناداری در شمول مالی وجود دارد. زنان در کشورهای مختلف دسترسی کمتری به خدمات اعتباری دارند، از پسانداز اضطراری کمتری برخوردارند و به شکنندگی مالی بیشتری دچارند. دوم اینکه، در سطح سواد مالی نیز شکاف جنسیتی جهانی وجود دارد. در بسیاری کشورها زنان تمایل دارند در پاسخ به سؤالات سواد مالی، گزینۀ «نمیدانم» را انتخاب کنند.
برای انجام پژوهش، پیمایشی در دو بخش طراحی شد؛ به این ترتیب که در بخش دوم، گزینۀ «نمیدانم» حذف شد و پاسخدهندگان مجبور بودند از میان مجموعهای از پاسخها انتخاب کنند.
نتایج پژوهش: ارتقای دانش تنها راه افزایش سواد مالی زنان نیست
نتایج پژوهش نشان داد بیش از 33 درصد شکاف جنسیتی در سواد مالی، به تفاوت در سطح اعتماد به نفس و مابقی به تفاوت در سطح دانش مربوط است. زمانی که صحبت از سواد مالی میشود، زنان کمتر از مردان میدانند؛ اما در واقع سواد مالی آنها، بیشتر از آن چیزی است که تصور میکنند. بنابراین، تا زمانی که اعتماد به نفس زنان نسبت به مردان بهبود داده نشود، ارتقای دانش به تنهایی کافی نیست. از همین رو، ضروری است برنامههای آموزش سواد مالی به گونهای طراحی شود که به طور همزمان، دانش و اعتماد به نفس زنان را افزایش دهد.
این مطلب را در هفتهنامۀ اطلاعات بورس بخوانید.
هشتگهای مرتبط
سایر عناوین

آشنایی با رایجترین کلاهبرداریها در خرید و فروش مسکن (بخش اول)
هفتهنامۀ اطلاعات بورس
مطالب پیشنهادی
-
آیا با افزایش سطح تحصیلات پسانداز افزایش پیدا میکند؟
نتایج پژوهش مؤسسۀ تینکفوروارد دربارۀ پسانداز و شمول مالی در ترکیه