والدین آیندهنگر
هفتهنامۀ اطلاعات بورس - 1402/03/27
یکی از مهمترین سؤالها و جدیترین دغدغههای این روزهای والدین، سرمایهگذاری برای آیندۀ فرزندان است. چه زمانی برای شروع سرمایهگذاری مناسب است؟ تا چه مدتی این سرمایهگذاری را ادامه دهیم؟ کجا سرمایهگذاری کنیم؟ میشود سرمایهگذاری به نام خود بچهها باشد؟
هر چه زودتر، بهتر
هر چه زودتر بذر سرمایه را برای فرزندانمان بکاریم، درخت مالی آنها هنگام مواجهه با تندبادهای اقتصادی، تنومندتر خواهد بود. شروع زودهنگام سرمایهگذاری و ادامه دادن پیوستۀ آن یکی از اصول مهم در سواد مالی است. برخی والدین پیش از تولد فرزندشان سرمایهگذاری را آغاز میکنند؛ اما به طور معمول، بدو تولد بهترین زمان برای عملی ساختن این تصمیم است.
سرمایهگذاری هوشمندانه
گزینههای مختلفی برای سرمایهگذاری وجود دارد:
- سپردهگذاری در بانک: این روزها بانکهای مختلف با ایجاد امکان افتتاح حساب برای کودکان و نوجوانان، خدمات مختلفی عرضه میکنند. شاید این گزینه اول از همه به ذهن بسیاری از ما برسد؛ اما همیشه اولین راه، بهترین راه نیست.
- بیمۀ عمر: یکی دیگر از گزینههای موجود، استفاده از خدمات بیمۀ عمر تأمین آتیۀ فرزندان است. این گزینه با ایجاد بستری برای پسانداز مستمر و خدمات جانبی (درمانی و بیمهای)، نسبت به سپردهگذاری در بانک گزینۀ بهتری به نظر میرسد؛ اما همچنان از تورم عقب است.
- خرید دارایی: اگر توان مالی خوبی دارید، خرید ملک و زمین سرمایهگذاری بلندمدت بسیار مطمئنی است. با سرمایههای کمتر نیز میشود به خرید طلا و سکه فکر کرد. البته با توجه به ریسک سرقت و تقلب، سرمایهگذاری در صندوقهای طلا گزینۀ مناسبتری است.
- صندوقهای سرمایهگذاری سهامی: در سالهای اخیر امکان دریافت کد بورسی برای افراد زیر هجده سال نیز مهیا شده است؛ اما به دلیل پیچیدگیهای زیاد سرمایهگذاری مستقیم، صندوقهای سرمایهگذاری گزینۀ بسیار مناسبتری هستند.
در افق زمانی بلندمدت، بازار سهام بازدهی بسیار بیشتری از تمام بازارهای موازی (طلا، ارز، خودرو و مسکن) داشته و صندوقهای سهامی نیز عمدتاً به دلیل مدیریت حرفهای، بازدهیهای بلندمدت بسیار خوبی داشتهاند.
این مطلب را در هفتهنامۀ اطلاعات بورس بخوانید.
هشتگهای مرتبط
سایر عناوین
مطالب پیشنهادی
-
پادکست | فیه ما فی-19
سواد مالی خانواده با مروری بر خبرهای اقتصادی؛ 12 شهریور 1399
-
سواد مالی دختری به نام وجده
وجده دخترکی در عربستان است و متفاوت با بیشتر دختران و زنان آن دیار
-
نقش والدین در شروع آموزشهای سواد مالی در خانواده
چکیدهای از مطالب آموزشی کارشناسان آکادمی هوش مالی در برنامۀ بازار تهران از شبکۀ رادیویی تهران با موضوع سواد مالی والدین
-
سواد مالی خانمها؛ وضعیت چقدر بحرانی است؟
سخنان دکتر کمیل رودی در برنامۀ تلویزیونی «عصر شیرین»؛ شبکۀ افق؛ فصل اول؛ قسمت دوم