ورود به دنیای کسبوکار و موفقیت در آن، نیاز به آموزش و تمرین دارد و با گذر از جادهای پر پیچ و خم حاصل میشود. بیست تا سیسالگی وقت آن است که با آمادگی و تسلط کافی در این مسیر برانیم، نه اینکه تازه با چراغ راهنمایی آشنا شویم و جای گاز و کلاچ و ترمز را یاد بگیریم. پس خوب است فرزندانمان را از کودکی برای زندگی کاری و حرفهای آینده آماده کنیم تا وقتی پا به دوران بزرگسالی میگذارند، دستکم با پیشنیازها آشنا باشند. برای دستیابی به این آمادگی، لازم نیست بچهها به کاری تماموقت مشغول شوند و از درس و مدرسه و تفریح باز بمانند؛ میشود در تابستان آنها را به شاگردی در مغازه بفرستیم یا به راهاندازی کسبوکاری کوچک ترغیبشان کنیم تا در موقعیتی واقعی، مهارتهای لازم برای کار و کسب درآمد را بیاموزند و تجربهاندوزی کنند
داستان آرتور و تلاش او برای راهاندازی «کارواش دوچرخه» تصویر خوبی از کارآفرینی و مهارتهای لازم برای آن در ذهن کودکان ترسیم میکند. آرتور برای خرید پیراهن و کلاه ورزشی پول کافی ندارد و به دنبال راهی برای کسب درآمد است تا آن پول را جور کند. او گزینههای مختلفی را بالا و پایین میکند و بالاخره با پیشنهاد دوستش تصمیم میگیرد کارواش دوچرخه راه بیندازد. به نظر میرسد این کار بازار خوبی دارد و دیگران حاضرند برایش پول بدهند. شناخت نیاز بازار، از اصول مهم برای راهاندازی کسبوکار است که او به خوبی از پس آن برمیآید.
کتاب «کارواش دوچرخه» از مجموعه کتابهای آموزش سواد مالی به کودکان است که توسط آکادمی هوش مالی تهیه و به همت انتشارات قدیانی چاپ و روانه بازار شده است.
این مطلب را در هفتهنامۀ اطلاعات بورس بخوانید.
هشتگهای مرتبط
سایر عناوین
مطالب پیشنهادی
-
کمربند ایمنی اقتصادی خانواده خود را ببندید
9 راه حل برای رویارویی خانواده با مشکلات اقتصادی
-
-
-
زنان سرپرست خانوار بدانند
آشنایی با طرحهای حمایتی و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار