نگاهی به فیلم سینمایی «رمانتیسم عماد و طوبا» با عینک سواد مالی
هفتهنامهٔ اطلاعات بورس - 1403/02/08
«رمانتیسم عماد و طوبا»، عاشقانۀ نسبتاً شادی است که در عین سادگی و پس از همراهسازی مخاطب با خود، یکی از مهمترین مسائل مادران را مطرح میکند؛ مسألهای که گاه آثار مستقیمی بر خانواده و روابط اعضای آن دارد: مادر شاغل یا مادر خانهدار؟
شاغل شدن یکی از اتفاقات مهم زندگی هر انسانی است. بخش شایان توجهی از عمر هر مرد یا زن، صرف کسب علم و مهارت میشود تا در آینده شغل مناسبی بیاید و نیازهای مالی خود و کسانی را که به او وابستگی مالی دارند، تأمین کند. کار کردن علاوه بر کسب درآمد برای گذران زندگی، آوردههای دیگری نیز دارد، مانند عزت نفس، رضایت خاطر و احساس مفید بودن.
طوباهای شاد زیادی هستند که در دوران تحصیل و نخستین روزهای اشتغال، آرزوها و اهداف شغلی دور و درازی دارند؛ اما پس از ازدواج و پذیرفتن نقش همسری و مادری، اوضاعشان تغییر میکند. تعدادی از آنها شغل خود را برای همیشه یا مدتی ترک میکنند. عدهای دیگر، ساعت کاریشان را کم میکنند و عدهای نیز تلاش میکنند همسر و مادرِ شاغل خوبی باشند. تعداد زیادی از این مادران وقتی درآمد مرد خانواده کفاف هزینههای زندگی را نمیدهد، آستین همت را بالا میزنند تا باری از دوش خانواده بردارند. هر زنی بسته به موقعیت، یکی از این سه مسیر را انتخاب میکند. باید بدانیم هر یک از این انتخابها، مانند هر انتخاب دیگری، چالشهای خاص خود را خواهد داشت و مادر و اعضای خانواده، مخاطب این چالشها خواهند بود.
صرفنظر از اینکه بخواهیم یا حتی بشود به سؤال چالشبرانگیز مطرحشده (مادر شاغل یا مادر خانهدار؟) پاسخی قطعی بدهیم و نسخۀ واحدی برای همه بپیچیم، باید ایمان داشته باشیم دنیا با وجود مادرانی شاد، آگاه و توانا و همسران و پدرانی همراه، جای زیباتری برای زندگی خواهد بود. رمانتیسم عماد و طوبا پیام مهمی برای مخاطب داشت: «اگر حواسمان به زندگی عاشقانهمان نباشد، ممکن است به راحتی خرابش کنیم.»
این مطلب را در هفتهنامۀ اطلاعات بورس بخوانید.
هشتگهای مرتبط
سایر عناوین
مطالب پیشنهادی
-
وقتی اپلیکیشنهای بودجهبندی برعکس عمل میکنند
نگاهی به آثار منفی فناوری مالی بر رفتار مصرفکننده
-
-
چرا شاغلان پارهوقت درآمدشان را بیشتر از واقع تخمین میزنند؟
درآمد متغیر و چالشهای برنامهریزی مالی
-