در جستجوی خوشبختی با عینک سواد مالی
نگاهی به زندگی کریس گاردنر، کارآفرین آمریکایی که از کارآموزی شروع کرد.
داستان فیلم
کریس گاردنر فروشنده دورهگرد یک مدل اسکنر پزشکی است. همسرش لیندا کارگری ساده و کریستوفر، پسرش به تازگی مهدکودک میرود. حقوق لیندا برای هزینههای زندگی کافی نیست و فروش اسکنرها هم خوب پیش نمیرود.
با تشدید مشکلات مالی، لیندا خانه را ترک میکند تا بتواند در شهری دیگر شغلی بهتر داشته باشد. با پرداخت نکردن اجاره، صاحبخانه، کریس را از خانه بیرون میکند. او و پسرش جایی برای زندگی ندارند؛ بنابراین مجبور میشوند چند شب را در گرمخانههای اقشار کم درآمد و حتی شبی را در سرویسبهداشتی مترو سپری کنند.
در این بین کریس که هوش بالا و استعداد فراوانی در ریاضیات دارد، با شغل «معاملهگری بورس» آشنا میشود. با اینکه این آشنایی خیلی اتفاقی صورت میگیرد ولی کریس تلاش میکند تا بتواند در شرکتی فعال در این حوزه استخدام شود. تلاش او برای کارآموز شدن در آن شرکت یک الگوی کامل برای جستجوی شغلی است. در نهایت، او موفق میشود به عنوان کارآموز در آن شرکت شروع به کار کند. با پشتکار و اراده مثالزدنی، از بین دهها کارآموز، کریس دوره کارآموزی را پشت سر گذاشته و شرکت او را به عنوان کارمند میپذیرد. این شغل برای او شروع زندگی جدید سرشار از موفقیت میشود به شکلی که او در سالهای آینده به فردی موفق در معاملات بورس تبدیل میشود و شرکت معاملهگری خود را راهاندازی میکند.
این فیلم براساس زندگی واقعی کریس گاردنر کارآفرین آمریکایی ساخته شده است. او در کنار شرکت معاملهگری بورس خود، فعالیتهای گوناگون دیگری از جمله سخنران انگیزشی، نویسندگی، سرمایهگذاری و فعالیتهای خیرخواهانه و انساندوستانه دارد.
عینک سواد مالی
1. برخورداری از مهارتهای چندگانه شغلی برای کاهش ریسک از دست دادن درآمد
یکی از آموزههای سواد مالی شخصی این است که هر فرد باید از چند مهارت گوناگون برخوردار باشد تا در صورت از دست دادن شغلی، بتواند از دیگر مهارتهای خود کسب درآمد داشته باشد. کریس در ابتدا، خرده فروش نوع خاصی اسکنر پزشکی است و فقط توانایی تعمیر آن را بلد است. بنابراین نمیتواند در آن برهه، شغل دیگری برای خود دست و پا کند. شروع تغییرات بزرگ در زندگی او زمانی است که با شغل کارگزاری بورس و بازاریابی برای آن آشنا میشود و دانش و مهارت انجام آن کار را میآموزد و میتواند از این مهارت، بهترین استفاده را داشته باشد.
2. ویژگیهای شخصیتی و آثار آن بر تصمیمگیریهای مالی
تصمیمگیریهای مالی را نمیتوان جدای از شخصیت افراد مورد بررسی قرار داد. افراد براساس ویژگیهای شخصیتی خود، بعضی تصمیمها را اتخاذ میکنند و از بعضی دیگر سر باز میزنند. با همین دید، عوامل موفقیت کریس را میتوانیم در بعضی مهارتهای فردی او جستجو کنیم؛ مانند
- پشتکار و توان تابآوری بالا؛ روزهای بعد از دست دادن خانه، وسایل خود را در تمام طول روز در خیابانها با خود حمل میکند؛ حتی در محل کار جدید نیز آنها را با خود میبرد. تلاش و پیگیری کریس در تعمیر آخرین اسکنر و مطالعه برای قبولی در امتحان استخدامی از دیگر مواردی است که تلاش بیوقفه او را برای رسیدن به هدف نشان میدهد.
- روابط اجتماعی خوب؛ برای گرفتن وقت مصاحبه بارها به شرکت کارگزاری بورس مراجعه کرده و با مدیر صحبت میکند. حتی به بهانهای با او در تاکسی هممسیر میشود تا بتواند بیشتر تواناییهایش را به او نشان دهد. در دوران کارآموزی بارها و بارها با مشتریان تماس میگیرد. حتی وقتی قراری را از دست میدهد، تلاش میکند به بهترین شکل ممکن جبران کند.او از همه راه حلها استفاده میکند تا این دوران سخت را به خوبی پشت سر بگذارد.
3. تدارک صندوق اضطراری
از آموزههای ضروری سواد مالی، میتوان به تدارک دیدن «صندوق اضطراری» اشاره کرد؛ صندوقی که پولی معادل سه تا نه ماه خانواده در آن ذخیره میشود تا در مواقع غیرقابل پیشبینی و ناگهانی کمک حال آنها باشد.
کریس صندوق اضطرای ندارد؛ نداشتن چنین ذخیره پولی عواقب بدی را برای فرد به بار میآورد. برای نمونه، اگر کریس صندوق اضطراری داشت؛ مجبور نمیشد خانه را تحویل دهد و شب را در گرمخانه اقشار کم درآمد یا سرویس بهداشتی عمومی سپری کند. همچنین، میتوانست از منبع صندوق اضطراری خود؛ مالیات را به موقع پرداخت کند.
4. بهرهمندی از سبد سرمایهگذاری
از آموزههای دیگر سواد مالی به افراد این است که سبد سرمایهگذاری داشته باشند و همه سرمایه و پول خود را به یک کار اختصاص ندهند. تقسیم سرمایه بین کارهای گوناگون ریسک از دست رفتن آن را کاهش میدهد. اما کریس همه سرمایه خود را برای خرید یک مدل خاص اسکنر خرج کرده است؛ این نوع اسکنر نیز به علت قیمت بالا، خریداران زیادی ندارد و درپی آن، کریس را با مشکلات مالی زیادی روبرو میکند.
5. مدیریت هزینهها
کریس قبل از بروز بحران مالی از هزینههای اضافی خود جلوگیری نمیکرد؛ برای مثال به جای استفاده از حمل و نقل عمومی از خودروی شخصی استفاده میکرد و چون نمیتوانست جای پارک مناسبی پیدا کند، همواره جریمه میشد. اما در دوران مشکلات مالی میبینیم او خودروی شخصی ندارد و از اتوبوس استفاده میکند. البته از نکات مثبت در برنامهریزی مخارج، میتوان به این مورد در ابتدای فیلم اشاره کرد: کریس میگوید برای خرج روزانه و اجاره خانهاش باید ماهی دو اسکنر بفروشد، این یعنی حساب درآمد و خرج خود را دارد.
هشتگهای مرتبط
نظر خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی
-
آموزههای سواد مالی درباره خرج
گفتگوی دکتر کمیل رودی و فرهاد جم در برنامه خانه تو؛ شبکه چهارم سیما؛ قسمت دوم
-
سواد مالی در بیپولی
11 نکته سواد مالی در فیلم بیپولی با موضوع ترک شغل و تبعات آن
-
سواد مالی همشهری کین
سرمایهداری بزرگ که در هنگام مرگ تنها یک کلمه گفت: «گل رز»
-
تندرستی و پولدرستی
توان اقتصادیمان را به باشگاه بفرستیم؛ اهمیت آموزش سواد مالی
-
-
نظرات
من به عنوان یه دانش آموز و در جست و جوی آموختن علم بورس ، با ″خواندن متن″ و ″′دانلود و مشاهده کامل این فیلم′ ″(در جست و جوی خوشبختی)″،کاملا احساس پوشش لایهٔ جدیدی از علم و دانش از بورس و گرفتن انگیزه ای برای خوشبختی را گرفتم...😎 واقعا از سازنده این سایت تشکر لازم را میکنم.🤩