چطور در دنیای سواد مالی قدم بگذاریم؟
هفتهنامۀ اطلاعات بورس - 1402/05/28
دانش، دارایی اصلی بشر برای رسیدن به اهدافش است. توصیه به دانشاندوزی در همه جوامع و فرهنگها دیده میشود؛ چراکه هیچ انسانی بدون دانش نمیتواند چشماندازی روشن از خود،جامعه و نسل آینده و مسیر پیش رویش داشته باشد.
«سواد مالی» یکی از دانشهای مفید و ضروری برای همۀ ماست. مدیریت بهینه امور مالی زندگی، ما را به دانش سواد مالی فرامیخواند. هدف این دانش دستیابی به امنیت و رسیدن به آزادی مالی است. برای یادگیری این آموزهها، باید مفاهیم سواد مالی را به صورت نظاممند و طبقهبندیشده فرا بگیریم. علاوه بر دورههای آموزشی، مطالعۀ کتابهایی با محتوای مناسب میتواند راهنمای ما در طی این مسیر باشد. سه کتاب میتواند به منزلۀ گام نخست برای ورود به دنیای سواد مالی باشد.
پری نشان پرواز
در مواجهه با موضوعات جدید، ترجیح میدهیم ابتدا، مختصری با آنها آشنا شویم و چشماندازها را ببینیم. کتاب «پری نشان پرواز» چرخی است در آسمان سواد مالی. این کتاب در چهار بخش از زوایای گوناگون به سواد مالی نگاه میکند: تعاریف و مفاهیم سواد مالی، تجربههای جهانی سواد مالی، منابع یادگیری و گفتارها و نوشتار پیرامون سواد مالی.
سنگبنای سواد مالی
کتاب دوم «سنگبنای سواد مالی» است. آموزشهای سواد مالی از پیشدبستانی آغاز میشود و تا پایان دورۀ دبیرستان ادامه دارد. در این کتاب، که راهنمای تدریس سواد مالی است، آمده که در هر دوره چه مفهومی از سواد مالی به چه میزان و در سطوح دانشی و مهارتی باید در اختیار دانشآموزان قرار بگیرد.
معمار عمارت
«معمار عمارت» کتاب سوم است که با زبانی ساده همۀ مفاهیم سواد مالی را مرور میکند و شناختی کلی به ما میدهد. در این کتاب، بهطور مختصر و کاربردی، شش سرفصل سواد مالی یعنی خرج و پسانداز، اعتبار و بدهی، کاریابی و درآمد، سرمایهگذاری، مدیریت ریسک و بیمه و تصمیمگیری مالی تبیین میشود.
این مطلب را در هفتهنامۀ اطلاعات بورس بخوانید.
هشتگهای مرتبط
سایر عناوین
مطالب پیشنهادی
-
-
-
فنجانهای سفارشی
کار، خلاقیت، پیروزی؛ جلد 13 از مجموعه 40جلدی داستانهای سواد مالی برای کودکان 10 تا 12 ساله
-
حال و هوای سواد مالی در جهان
چکیدهای از مطالب آموزشی کارشناسان آکادمی هوش مالی در برنامۀ بازار تهران از شبکۀ رادیو تهران با موضوع سواد مالی در جهان