کلاهبرداری مالی در پیشفروش املاک
هفتهنامهٔ اطلاعات بورس - 1402/12/19
در سالهای اخیر و با توجه به افزایش قیمت آپارتمان و کاهش قدرت خرید مشتریان، قراردادهای پیشفروش رونق زیادی پیدا کرده است. در اینگونه معاملات، به دلیل اینکه هنوز برای واحدهای احداثی بر اساس صورتمجلس تفکیکی به شکل جداگانۀ پایان کار اخذ نشده و به تبع آن، سند رسمی هم برای واحدهای آپارتمانی صادر نشده، امکان کلاهبرداری زیاد است. در این یادداشت، برخی از رایجترین کلاهبرداریها در این زمینه را مطالعه میکنید.
پیشفروش واحد غیر
بعضی مواقع، فروشنده سندی دارد که مثلاً متعلق به پنج نفر است و با آنها قرارداد مشارکت در ساخت دارد. در این حالت، خیلی مهم است که در آن قرارداد قید شده باشد کدام واحد متعلق به فروشنده است. باید اصل سند ملک را رؤیت کنید و در آن سند قید شده باشد چه کسی مالک کدام واحد است.
پیشفروش از سمت شخص غیرمجاز
فرض کنید دو نفر خانهای کلنگی دارند و شخص سومی با آنها قرارداد میبندد خانۀ جدیدی در آن محل بسازد و در عوض، چند واحد از ساختمان جدید را به مالکان بدهد و چند واحد دیگر را خودش بردارد. خریدار باید توجه کند که فروشنده واقعاً مالک است یا خیر و اگر قراردادی با مالکان دارد، واحدی که میفروشد جزء واحدهایی است که قرار است به او برسد یا خیر.
پیشفروش در زمان غیرمجاز
در برخی قراردادهای مشارکت بین مالک و سازنده، تصریح میشود که سازنده در چه زمان و مرحلهای از ساخت (مثلاً در فاز نازککاری) اجازۀ پیشفروش دارد. سازنده با پیشفروش زودهنگام و تکمیل نکردن پروژه، پیشفروش در زمان غیرمجاز انجام داده و قرارداد بین شما صحیح نیست و میتواند از شما کلاهبرداری کند. حتماً اصل سند و قرارداد مشارکت بین مالک و سازنده را با دقت مطالعه کنید تا در دام این نوع کلاهبرداری گرفتار نشوید.
این مطلب را در هفتهنامۀ اطلاعات بورس بخوانید.
هشتگهای مرتبط
سایر عناوین
مطالب پیشنهادی
-
-
کلاهبرداریهای مالی
پیشگیری از رایجترین کلاهبرداریها در حوالهها و انتقالهای ارزی
-
سواد مالی و پیشگیری از جرائم سایبری
گفتگو با سرهنگ گودرزی، رئیس پلیس فتا استان تهران در برنامه چهلستون؛ رادیو گفتگو
-